ADHD

Wat is ADHD?

ADHD is de afkorting voor de Engelse term Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Als je kampt met ADHD dan vind je het moeilijk om je aandacht ergens bij te houden of goed op te letten. Ook kunnen mensen met ADHD het soms moeilijk vinden om rustig te blijven zitten, kunnen ze beweeglijk zijn of impulsief zijn in hun gedrag. Iedereen heeft wel eens last van deze dingen, maar mensen met ADHD hebben hier heel vaak last van. Ook als ze erg hun best doen om er geen last van te hebben.

Er worden drie ADHD-beelden onderscheiden:

gecombineerd beeld: zowel druk en impulsief gedrag als moeite met het vasthouden van de aandacht

overwegend onoplettend beeld (ook bekend als ‘ADD’): voornamelijk moeite met het vasthouden van de aandacht

overwegend hyperactief/impulsief beeld: voornamelijk druk en impulsief gedrag.

Bij YouSense kunnen we zowel onderzoeken of je klachten of die van je kind passen bij de criteria van ADHD. Het stellen van de diagnose is geen doel op zich. Wij vinden het belangrijk om te begrijpen waar de moeilijkheden vandaan komen en vooral om jou en je omgeving erbij te helpen, zodat je weer beter tot je recht kan komen. We maken samen een plan, waarin onderzoek en behandeling bij ons hand in hand gaan.

Meer informatie over de behandeling van ADHD?

Wil je meer informatie over ADHD-behandeling? Bel dan Miranda Tong Sang op 0297 – 267101 of mail je contactgegevens naar: info@yousense.nl

Benieuwd naar onze behandelaren? Daarvoor verwijzen we je graag naar de pagina: behandelaren.