Waarom doorverwijzen naar YouSense?

Onze zorg is oprecht en betrouwbaar. We zijn toegewijd aan het welzijn van onze cliënten en nemen onze verantwoordelijkheid, juist ook als we geconfronteerd worden met complexe situaties.

Cliënt aanmelden

Persoonlijke aanpak
Bij YouSense staat de persoonlijke aanpak centraal. We begrijpen dat elke cliënt uniek is, en onze zorg is daarop afgestemd. We geloven in het aanpakken van de onderliggende patronen en factoren die tot de klachten hebben geleid en deze in stand houden.

Gespecialiseerd
Onze kernboodschap aan doorverwijzers is duidelijk: Wij zijn een organisatie die werken vanuit een systemische visie, werken ervaringsgericht en zijn gespecialiseerd in traumaverwerking.

(Kosten)effectiviteit
Omdat wij zowel kinderen als volwassenen kunnen behandelen, kunnen wij de zorg aan meerdere gezinsleden binnen een systeem goed op elkaar afstemmen, wat de kwaliteit en (kosten)effectiviteit vergroot.

De YouSense-aanpak
Bij YouSense volgen we de YouSense-aanpak in onze behandelingen. We begrijpen dat traumatische ervaringen op verschillende manieren kunnen doorwerken in het latere leven, wat zich kan uiten in diverse klachten, zoals angsten, slaapstoornissen, somberheid, lichamelijke problemen en moeite met relaties.

Onze aanpak is gebaseerd op het idee dat klachten altijd in relatie staan tot de omgeving van de cliënt. We analyseren de onderliggende patronen van de klacht, onderzoeken hoe deze zijn ontstaan en hoe ze worden onderhouden. We richten ons niet alleen op de cliënt zelf, maar ook op de interactiepatronen tussen de cliënt en zijn of haar omgeving. Samen werken we aan het veranderen van deze niet-helpende patronen.

Onze specialisatie ligt in traumaverwerking. We zijn experts in het begeleiden van individuen en hun omgeving die ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt en daar klachten aan hebben overgehouden. Door de onderliggende patronen en factoren aan te pakken, verminderen de huidige klachten en krijgt de cliënt meer controle over zijn of haar gedachten, gevoelens en gedrag.

Bij YouSense gebruiken we een ervaringsgerichte en lichaamsgerichte aanpak, omdat we weten dat (ingrijpende) ervaringen zich vaak onbewust in het lichaam verankeren. We hechten veel waarde aan bewustwording van de verbinding tussen lichaam en geest en hoe vroegere ervaringen van invloed zijn op het heden.

Kortom, bij YouSense gaan we als nodig verder dan alleen de klacht die op de voorgrond ligt. Of het nu angst, pijn, onrust of een ander symptoom is, wij zoeken samen met de cliënt naar het onderliggende probleem om de klachten op de lange termijn op te lossen en de cliënt weer grip te geven op zijn of haar eigen leven. Dat is de YouSense-aanpak.