Verslaving

Veel mensen gebruiken wel eens een genotsmiddel. Dit gaat vaak zonder problemen. Op het moment dat je je gebruik niet meer voldoende onder controle hebt, kan het een probleem worden. Verslaving betekent dat je niet meer zonder een bepaald genotsmiddel kunt. Je weet dat het eigenlijk niet goed is voor je, maar het lukt je niet meer om er zelf mee te stoppen. Misschien heb je al een paar keer probeert om ermee te stoppen. De ene persoon is gevoeliger voor het ontwikkelen van een verslaving dan de ander.

Je kan verslaafd zijn aan bijvoorbeeld alcohol, softdrugs, harddrugs, gamen, gokken of medicijnen. Genotsmiddelen worden soms gebruikt om de volgende redenen:

  • experimenteren
  • erbij willen horen
  • het doorbreken van een sleur
  • ontspanning
  • uit verveling
  • willen vluchten uit de werkelijkheid

Een verslaving kan grote impact hebben op je eigen leven én op de mensen uit je omgeving. Soms is het zo, dat je je als ouder zorgen maakt over het middelengebruik of het gamegedrag van je zoon of dochter. Bij YouSense kunnen we jou en je omgeving helpen om beter te begrijpen waar de behoefte aan het gebruik vandaan komt en hoe we daarmee om kunnen gaan zodat je weer controle kan gaan ervaren over jezelf en je gebruik.

Meer informatie over de behandeling van verslavingsproblemen?

Wil je meer informatie over behandeling van verslaving? Bel dan Miranda Tong Sang op 0297 – 267101 of mail je contactgegevens naar: info@yousense.nl

Benieuwd naar onze behandelaren? Daarvoor verwijzen we je graag naar de pagina: behandelaren.