Selectief mutisme

Selectief mutisme betekent dat een kind wel kán praten, maar dit in bepaalde situaties, bijvoorbeeld op school, niet of weinig doet. Het lijkt of een kind dichtklapt of blokkeert. Dat gaat veel verder dan ‘gewoon’ verlegen zijn. Selectief mutisme is een angststoornis en geen taal-spraak probleem. Deze kinderen kúnnen heel goed praten, maar doen dit alleen in situaties waarin ze zich veilig en vertrouwd voelen. In andere situaties slaat de angst toe en blokkeren ze, letterlijk zit dan hun mond op slot. Ze willen wel, maar het lukt echt niet. Hoewel het voor het kind het lastigst is, is het ook moeizaam voor de omgeving en niet eenvoudig ermee om te gaan.
Bij YouSense kunnen wij kinderen met selectief mutisme én hun omgeving helpen. We werken daarvoor nauw samen met ouders en met leerkrachten en in kleine stapjes wordt geoefend de angst te overwinnen.

Meer informatie over de behandeling van selectief mutisme?

Wil je meer informatie over behandeling van selectief mutisme? Bel dan Miranda Tong Sang op 0297 – 267101 of mail je contactgegevens naar: info@yousense.nl

Benieuwd naar onze behandelaren? Daarvoor verwijzen we je graag naar de pagina: behandelaren.