Angst

Wist je dat ongeveer 20 procent van onze bevolking te maken heeft met angst of daarmee in het verleden te maken heeft gehad? Het is dan ook een van de meest voorkomende psychische klachten. En net als bij vele andere psychische klachten, kan iedereen van jong tot oud ermee te maken krijgen.

Ervaar jij, of je kind, zoveel angst dat het dagelijks functioneren wordt belemmerd? Dan kunnen wij je daarmee helpen. Samen met jou, of je kind, brengen we de klachten in kaart om hier vervolgens een passend behandelplan voor op te stellen. Uiteraard kun je hiervoor contact met ons opnemen.

Wil je meer weten over angsten? Lees dan verder.

Angst bij kinderen

Veel kinderen ervaren angst. Dit kan variëren van de angst om alleen (of in het donker) te slapen tot angst voor dieren, zoals honden. Angst hoort dan ook bij de normale ontwikkeling van kinderen. Wanneer de angst niet in verhouding staat met de bedreiging van buitenaf of niet meer past bij de leeftijd, spreken we van overmatige angst. Dit kan zelfs doorslaan dat een kind wordt belemmerd in het dagelijks functioneren en niet meer kan genieten van normale levenservaringen. Dan moet er aan de bel worden getrokken.

Angst bij volwassenen

Ook kan angst nog veel voorkomen bij volwassenen. Angsten behoren dan ook tot de meest voorkomende psychische klachten. Angsten bij volwassenen kunnen bijvoorbeeld variëren van de angst om in grote groepen te komen tot de angst om naar buiten te gaan. Dit kan je ontzettend belemmeren in je dagelijkse leven en er zelfs voor zorgen dat je geïsoleerd gaat leven. Daar kunnen wij je mee helpen.

Angst behandelen

Gelukkig is er een oplossing voor je angst, want wij kunnen angst behandelen. Hier zijn diverse effectieve therapieën voor. Naast de reguliere behandelmethodes, hebben we onder andere al mensen kunnen helpen door ze te behandelen met Virtual Reality (VR). Met VR kun je je angst onder ogen komen, maar ook de situatie bekijken door de ogen van iemand anders. Daarnaast zijn er ook diverse online behandelmethodes die wij inzetten bij angstbehandeling. Vraag gerust naar meer informatie hierover!

Meer informatie over de behandeling van angst?

Wil je meer informatie over angstbehandeling? Bel dan Miranda Tong Sang op 0297 – 267101 of mail je contactgegevens naar: info@yousense.nl

Benieuwd naar onze behandelaren? Daarvoor verwijzen we je graag naar de pagina: behandelaren.

Je angst overwinnen? Meld je aan!
Aanmelden
Meer informatie? Neem contact op!
Contact