Autisme

Wat is autisme?

Autisme is een afkorting voor autismespectrumstoornis (ASS). Dit is een verzamelnaam voor verschillende vormen van autisme. Niemand is hetzelfde, dus ook mensen met autisme niet.

Iemand met autisme kan het moeilijk vinden om contact te maken met een ander, met iemand een gesprek te voeren of af te stemmen op de ander. Als je of je kind kampt met autisme dan kan je het moeilijk vinden om goed te begrijpen wat anderen bedoelen en wat het betekent als iemand zich boos of verdrietig voelt of moeite hebben met het begrijpen van gezichtsuitdrukkingen. Ook kan je het fijn vinden om dingen steeds op dezelfde manier te doen. Wat via horen, zien, voelen proeven en ruiken binnenkomt dat wordt anders verwerkt dan bij mensen zonder autisme.

Misschien vindt je kind het fijn als dingen steeds op dezelfde manier gaan en er niet te veel verandert om hem heen. Wat via horen, zien, voelen, proeven en ruiken binnenkomt in het hoofd van je kind, wordt door zijn hersenen anders verwerkt dan bij kinderen zonder autisme.

Bij YouSense kunnen we zowel onderzoeken of je klachten of die van je kind passen bij de criteria van autisme. Het stellen van de diagnose is geen doel op zich. Wij vinden het belangrijk om te begrijpen waar de moeilijkheden vandaan komen en vooral om jou en je omgeving erbij te helpen, zodat je weer beter tot je recht kan komen. We maken samen een plan, waarin onderzoek en behandeling bij ons hand in hand gaan.

Meer informatie over de behandeling van autisme?

Wil je meer informatie over ADHD-behandeling? Bel dan Miranda Tong Sang op 0297 – 267101 of mail je contactgegevens naar: info@yousense.nl

Benieuwd naar onze behandelaren? Daarvoor verwijzen we je graag naar de pagina: behandelaren.